Фото REUTERS

Металургійний комбінат "Азовсталь", що входить до складу групи компаній "Метінвест", два тижні веде відвантаження кисню лікарням у Київській, Чернігівській та Донецькій областях.

Як повідомляє прес-служба групи "Метінвест", за цей час меткомбінат передав лікарням в цілому 123,74 тонни рідкого кисню.

Зокрема, в жовтні "Азовсталь" почала відвантажувати рідкий кисень трьом лікувальним закладам країни. Так, для кисневої терапії ковідних хворих Київській міській клінічній лікарні №6 було передано 62,34 тонни, Чернігівській міській лікарні №2 – 20,28 тонн, а Лиманській центральній районній лікарні – 16,28 тонн кисню. На початку листопада ще 18,84 тонн рідкого кисню було направлено до Васильківської центральної районної лікарні.

Відео дня

Крім того, металургійний комбінат "Азовсталь" забезпечує киснем три медичні установи Маріуполя, що лікують хворих з COVID-19 – цього тижня їм відвантажили 6 тонн рідкого кисню.

"Система охорони здоров'я, як ніколи раніше, відчуває колосальне навантаження – пацієнтів з ковідом, які потребують кисневої підтримки, стає все більше. Крім того, багато лікарень відчувають дефіцит життєво необхідного газу. Група "Метінвест" оперативно відреагувала на ситуацію, і вже з 23 жовтня "Азовсталь", як і наші колеги з меткомбінату імені Ілліча, почала відвантажувати кисень медустановам України", – розповів директор з персоналу та адміністрації меткомбінату "Азовсталь" групи "Метінвест" Іван Голтвенко.

Нагадаємо, група компаній "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського, спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом "Шахтар" і їхніми благодійними фондами, з початку пандемії коронавірусу почала надавати допомогу країні в боротьбі з коронавірусом. Зокрема, на ці цілі було виділено близько 500 млн грн в рамках проекту Фонду Ріната Ахметова "Боротьба з COVID-19 в Україні". Проект допоміг вижити 1,4 млн осіб. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності. Понад 500 медустанов по всій країні отримали понад 1000 одиниць обладнання, у тому числі 216 апаратів ШВЛ, а також сотні тисяч експрес-тестів, засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів. У свою чергу Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн грн. Кошти спрямовувалися на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів і спеціалізованих лабораторій, а також засобів індивідуального захисту для медиків. Крім того, 3,8 млн грн було виділено на матеріальну підтримку 31 сім'ї медиків, які померли внаслідок ДТП-19.

З початком четвертої хвилі коронавірусу в Україні восени 2021 року підприємства групи компаній "Метінвест" організували додаткове відвантаження життєво необхідного кисню, а Міністерство охорони здоров'я розподілило його у вісім областей України.