На Львівщині подружжя не змогло побороти COVID-19 / фото carpathia.gov.ua

У Новояворівській лікарні на Львівщині від коронавірусу в один день померли чоловік та жінка. Медики у реанімації місяць боролися за життя подружжя, проте врятувати інфікованих не вдалося.

Жінка Марія померла зранку 26 жовтня, а її чоловік Володимир – надвечір. Про смерть подружжя розповіла сестра померлої Леся Баранюк на свої сторінці у Facebook.

Читайте також"Найважчий пацієнт": у Львові підліток вже 12 днів у реанімації з ускладненнями від COVID-19"Все життя разом: школа, одруження у 18 років, народження чудових синів і прекрасної доні, одна палата в реанімації впродовж місяця. Вона завжди жартувала, що вони помруть в один день, а він додавав: "Тільки ти трохи швидше". Так і сталось – вони померли в один день. Володя зміг прожити без дружини лише 12 годин", – написала Баранюк.

Відео дня
Скрін повідомлення facebook.com/lesia.baraniuk

Як пише 24 канал, за словами головного лікаря Новояворівської лікарні імені Юрія Липи Григорія Мороза померлим було по 66 років. Їх госпіталізували з пневмонією ще 29 вересня. Щеплення від коронавірусу подружжя не робило. Володимир раніше пережив інфаркт, а у його дружини діагностували цукровий діабет. Чоловікові кілька років тому робили операцію. Однак йому вдалося прожити трохи довше, ніж Марії.

Інфографіка УНІАН

За словами Мороза, впродовж вересня-жовтня у Новояворівській лікарні від коронавірусу померло 59 людей. Усі вони були невакцинованими.

Нагадаємо, Львівщина утримує високі позиції черед ковід-інфікованих в Україні. За минулу добу там виявили 1426 випадків зараження коронавірусом. 

З 30 жовтня Львівщина разом із ще 7 областями переходить у "червону зону" карантину. 

Коронавірус в Україні: що відомо