В Одеській області зареєстровано 21 тис. 130 випадків COVID-19 / фото УНІАН

На Одещині три медичних заклади планують повністю перепрофілювати під лікування пацієнтів, інфікованих COVID-19.

Читайте такожМедсестра на Одещині померла від COVID-19 – їй не вистачило місця в реанімації (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

За його словами, згідно з прогнозами епідеміологів, у найближчий місяць очікується різке збільшення кількості хворих на коронавірус.

Відео дня

У зв'язку з цим, ухвалено рішення перепрофілювати виключно під лікування інфікованих COVID-19 сім лікарень регіону. Крім чотирьох установ, розташованих безпосередньо в Одесі, переобладнують три лікарні в районах області.

«Три лікарні Одеської області - виключно під лікування хворих на COVID-19. Це Дунайська обласна лікарня в місті Ізмаїлі, Чорноморська міська лікарня та Подільська центральна районна лікарня», - сказав Куций, додавши, що сьогодні відбудеться нарада з головними лікарями основних опорних осіб.

За його словами, перепрофілювання семи медустанов регіону значно полегшить «маршрут пацієнта» для медиків та швидкої допомоги.

«Буквально сьогодні почнемо розробляти цей новий маршрут і на початку наступного тижня будемо його мати», - сказав голова ОДА.

Він підкреслив, що з власного досвіду знає про підступність COVID-19, зокрема, про те, які це захворювання має тяжкі та нестандартні наслідки. Як зазначив Куций, незважаючи на те, що сам він переніс захворювання в дуже легкій формі, відчуває ці наслідки й досі.

Як зазначив Куций, за останню добу в регіоні зареєстрований 571 новий випадок захворювання.

Коронавірус в Одеській області

За інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ , на ранок 23 жовтня в Одеській області зареєстровано 21 тис. 130 випадків COVID-19. Із них 8 тис. 629 осіб - жителі Одеси.

22 жовтня в Одеській ОДА заявили, що чотири медустанови, розташовані в Одесі, планують повністю перепрофілювати під лікування інфікованих COVID-19. Зокрема, хочуть повністю перепрофілювати Одеську міську інфекційну лікарню, Одеську міську клінічну лікарню №5, Одеський обласний клінічний медичний центр (колишня лікарня водників) та Одеський обласний центр соціально-значущих хвороб.