Майже дві сотні дітей отруїлися в одній зі столичних гімназії / фото УНІАН

В одній із гімназій Києва минулого тижня багатьом дітям стало дуже зле. В результаті у майже 200 вихованців навчального закладу були однакові симптоми - температура, діарея і блювота.

Як ідеться у сюжеті ТСН, 2 вересня після уроків дітям у гімназії стало погано. Додому вони добиралися вже з симптомами кишкової інфекції. А наступного дня в однієї з учениць діагностували норовірус - один з типів кишкової інфекції. Решта дітей аналіз поки не здавали, але наголошується, що за ними інфікувалися і деякі батьки.

Наразі школярів з такими самими симптомами щонайменше 170. Вони навчаються у різних класах, з 2-го по 5-й.

Відео дня

У самій гімназії інцидент поки що не коментують. Зразки води, готової їжі та продуктів відправили до Держпродспоживслужби. За словами однієї з мам постраждалих, її дитина була біла, як простирадло.

Читайте такожКомаровський детально пояснив, коли потрібно викликати "швидку" дитині

Зазначимо, норовірусна інфекція – це гостра кишкова інфекція, збудником якої є норовірус - один з різновидів ентеровірусів.

Норовірус найчастіше викликає діарею і сильну блювоту, але іноді може бути і тільки блювота. Порушення з боку травної системи можуть супроводжуватися м'язовими, головними болями і слабкістю. Зазвичай симптоми норовірусної інфекції проходять самі через 12-72 години.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Україні з початку року зафіксували п'ять спалахів норовірусної інфекція, яку в народі звуть кишковим грипом. Захворіли 69 осіб, з яких 64 - діти.

Норовіруси викликають 6-17% випадків гострих кишкових інфекцій. 

Щоб не заразитися, слід:

  • піддавати продукти харчування термічній обробці при 85 градусах, 
  • мити руки з милом перед прийомом їжі, 
  • пити тільки кип'ячену або бутильовану воду, 
  • не вживати воду з відкритих джерел.  

Вас також можуть зацікавити новини