У Львові коронавірус почав заважати навчальному процесу / фото УНІАН, Янош Немеш

Групу студентів біологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка перевели на дистанційне навчання через підтверджений COVID -19 в одного зі студентів. Подібним чином відправили на самоізоляцію групу у "Львівській політехніці".  

Про це повідомляє ZAXID.NET.  Так, у деканаті ЛНУ ім. Франка журналістам повідомили, що на самоізоляцію з 8 вересня відправили першу групу 4 курсу. Дистанційно навчатися вони будуть упродовж двох тижнів. Це перший подібний випадок в університетах Львова.

Водночас у Національному університеті "Львівська політехніка" одну групу також відправили на самоізоляцію через підозру на коронавірус в одного студентів. Як розповіла журналістам речниця вишу Наталія Павлишин, підозра на COVID -19 зараз є ще у трьох студентів, проте вони ще не контактували з одногрупниками. Усі студенти з підозрами зараз проходять обстеження.

Відео дня

Зазначається, що перехід на дистанційне навчання груп студентів, а також класів школярів чи дошкільнят, якщо один з них захворіє на COVID, є вимогою постанови головного санітарного лікаря України.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чи вимагатимуть у школярів результати тестів на COVID-19

7 вересня в МОН повідомили, що на сьогодні від коронавірусу вакциновано менше 60% співробітників навчальних закладів України. Зокрема - 44 617 працівників закладів вищої освіти (однією та двома дозами), що становить 52,2% від загальної кількості.

Раніше в МОН заявляли, що на вимогу МОЗ для очного навчання необхідно 80% щеплених від COVID-19 співробітників у колективі навчального закладу (у разі встановлення "жовтого" або "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки).

Разом з тим в Міністерстві охорони здоров'я зазначили, що залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів в Україні може змінюватися.