Епідеміолог попередив про новий спалах коронавірусу в Україні / фото УНІАН

Україну очікує новий спалах коронавірусу COVID-19, зокрема через варіант "Дельта", який через низьку кількість вакцинованих відрізнятиметься високим рівнем госпіталізації та смертності, як у Росії.

Про це розповів в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24" керівник національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін.

Епідеміолог звернув увагу, що щеплення від коронавірусу отримали трохи більше ніж 17% українців у віці 60+, які входять до групи ризику.

Відео дня

"Це критично мало, тому що з приходом "Дельти", скоро ми очікуємо спалах в країні", - заявив Александрін.

Експерт звернув увагу, що в цілому в Україні спостерігається "дуже низьке охоплення" цих груп ризику, яких повинні були вже вакцинувати на сьогодні.

Така ситуація загрожує в разі стрибка рівня нових заражень привести до значного збільшення госпіталізацій, а також зростання числа летальних випадків.

"Трохи пізніше ми побачимо ситуацію, як, наприклад, в Росії, коли низьке охоплення вакцинопрофілактики населення, особливо груп ризику - ми будемо бачити високий рівень госпіталізації, смертності", - сказав інфекціоніст.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні встановлено новий добовий рекорд за кількістю зроблених щеплень від коронавірусу.

«114 тис. 660 людей вакциновано проти COVID-19 9 липня 2021 року. Одну дозу отримали 53 тис. 820 людей, повністю імунізовані - 60 тис. 840 осіб», - сказано у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Читайте такожВ Україні підтвердили ще 507 випадків коронавірусу та встановили новий рекорд по COVID-вакцинації за добу

Загалом від початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 щеплено 2 млн 227 тис. 226 осіб, отримали дві дози вакцини і повністю імунізовані 1 млн 143 тис. 442 осіб.

Довідка УНІАН. 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.

Коронавірус: що варто знати