«Велике будівництво» пришвидшить добудову важливих лікарень у Вінниці  / фото president.gov.ua

У рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" наближаються до завершення роботи з реконструкції та модернізації низки ключових медичних закладів Вінницької області.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Об’єкти в ході робочої поїздки оглянув заступник керівника ОП та координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко. 

Відео дня

Так, у місті було добудовано корпус Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги площею майже 3,5 тис. кв. м. 

Тут розміщуватиметься приймально-діагностичне відділення, створене у межах програми "Велике будівництво", протишокова палата, відділення інтенсивної терапії та чотири операційні блоки. Відповідно до президентської інфраструктурної програми, до лікарні передали рентген-апарат, обладнання для УЗД та комп'ютерної томографії. Також підготовлено приміщення для ангіографа й МРТ. Корпус планують ввести в експлуатацію до зими.

"Будівництво корпусу було розпочато чотири роки тому. Це дуже довго. Ми в межах "Великого будівництва" по країні звикли будувати за один рік. Якщо у вас є інші важливі об’єкти, на які не вистачає коштів, то держава допоможе з фінансуванням для прискорення, щоб вінничани стільки не чекали", – заявив Кирило Тимошенко, звертаючись до представників місцевої влади.

Крім цього, у частині приміщень старого корпусу цієї лікарні було проведено капітальний ремонт. Загалом у закладі передбачено 320 ліжок цілодобового стаціонару, функціонують два реанімаційних відділення. У закладі було облаштовано неврологічне відділення на 35 ліжок для хворих з гострим порушенням мозкового кровообігу.

Щодо уже зданих об'єктів, то у Вінниці уже відкрито реконструйований Подільський регіональний центр онкології, роботи в якому були проведені у рамках "Великого будівництва". Там було добудовано два поверхи терапевтичного корпусу, що дозволило збільшити кількість місць у відділенні хіміотерапії з 60 до 100. 

У хіміотерапевтичному корпусі встановлено новий ліфт, також закуплено сучасне обладнання та проведено благоустрій прилеглої території.

Фото president.gov.ua

Кирило Тимошенко також підкреслив, що в Офісі президента планують вирішити проблеми з кардіологічним центром у Вінниці: терміни здачі об'єкта в експлуатацію неодноразово переносилися.

"На наступний тиждень ми запланували зустріч в Офісі президента з очільником області й з мером міста. Будемо спілкуватися й намагатися зрозуміти, що нам треба зробити, щоб Вінниця нарешті отримала кардіоцентр", – сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський відвідав приймальне відділення лікарні у Хмельницькому, яке реконструювали за програми "Велике будівництво".