Фото REUTERS

Журналісти Youtube-каналу "А шо так можно було!?" спробували стати в чергу на вакцинацію за допомогою офіційно заявлених телефонних номерів. Зокрема, автор проекту здійснив дзвінок у Департамент охорони здоров'я, де одразу почув запитання, чи є він публічною особою.

"Справа в тому, що якщо є залишки вакцин, то ними вакцинуються публічні особи, діячі. Якщо ви хочете записатися, зареєструватися, це 16-77, будь ласка", – отримав відповідь ведучий. У кол-центрі йому пояснили, що за вказаним телефоном йому зможуть розповісти про відповідну постанову та про те, як записатися на вакцинацію.

За цим номером, у Національній службі здоров'я України, журналісту відповіли, що запис на щеплення не здійснюють, а лише проводять консультацію, і порадили звернутися до контакт-центру з питань Covid-19 за номером 0-800-60-20-19.

"Ми зараз вас записуємо в чергу. Потім, коли вже відкриється запис для вашої цільової групи, ми вас повідомляємо і там уже більш детальніше конкретно на місці вашого проживання проходить більший розподіл", – зазначила оператор кол-центру у цій службі.

При цьому, за словами оператора, терміни очікування наразі невідомі.

"Точної інформації немає, все залежить від поставок вакцин в Україну. Чим більше буде поставок, тим швидше поетапно буде проходити вакцинація для кожного етапу для кожної цільової групи", – відповіли у кол-центрі.