На Львівщині жінка народила унікальну двійню / фото ua.depositphotos.com

Жителька одного із сіл у Пустомитівському районі народила унікальну двійню. У жінки були швидкі пологи, тому одна дитина народилася вдома, а інша з’явилася на світ у пологовому.  

Про це повідомив Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Фельдшерка з медицини невідкладних станів Леся Нікула не очікувала, що її робоча зміна закінчиться екстремальними пологами.

Відео дня

Дорогою на виклик фельдшерка зателефонувала родичам породіллі, аби ті підготували усі документи та інші речі, однак відповідь її здивувала.

"Напевно, вже запізно. Здається, буде народжувати вдома", - сказали родичі породіллі.

Фельдшерка розповіла історію дивовижних пологів / фото facebook.com/emergency.lviv

Медикиня пригадала, що буквально "влетіла" у помешкання жінки та побачила, що дитина майже народилася. Разом з допомогою новоспеченої бабусі дівчинка успішно народилася, але фельдшерка тоді ще не знала, що родина очікує двійню.

"Я дитинку взяла, провела первинний туалет, обрізала й обробила пуповину. Кажу: "Маємо гарну здорову дівчинку. Дивіться, яка красуня". А бабуся каже: "Ще має бути хлопчик", - пригадує фельдшерка.

Нікула викликала підмогу. Породіллю везли у пологовий одним автомобілем, а новонароджену дівчинку разом з медиками – іншим.

"Ось так-от кортежем, під завивання сирен, на швидкості приблизно 150 кілометрів за годину ми примчали у перинатальний центр", – сказала Нікула.

За словами медиків, дівчинка народилась швидко, адже була першою, а хлопчик був у сідничному положенні, тому народився у пологовому будинку.

Ба більше, день народження двійнята святкуватимуть у різні дні. Дівчинка народилася одного числа, а її братик – наступної доби.

Читайте такожНа Вінниччині батько не хоче ховати немовля: труп вже тиждень лежить у хаті (відео)Раніше багатодітна мешканка Львова народила шістнадцяту дитину. Вдома на неї чекають вісім синів та сім доньок. 

Вас також можуть зацікавити новини: