Названо період загострення почуття самотності у людей / фото pixabay.com

Американські вчені вивчили самотність та вік, в якому вона переживається максимально болісно.

У ході спостережень за добровольцями експерти виявили низку закономірностей. Виявилося, що в житті кожної людини існують певні кризові періоди, під час яких вона більш схильна до занепадницьких настроїв та відчуття самотності, пише MedikForum.

Читайте такожЕксперти розповіли, що чоловіки цінують у стосунках

Відео дня

Всупереч різноманітним стереотипам, найбільш депресивним віком вчені називають 25-30 років. Саме в цей час відбуваються перші глибокі кризи, пов'язані із самотністю. Молодь відчуває розлад у виборі життєвого шляху, щодо майбутніх перспектив, і, звичайно ж, особистому житті.

Наступний небезпечний етап – 50-річний вік, у цей час більшість людей дорослішають і заводять власні сім'ї, можливо, це впливає на сприйняття соціальної ролі в суспільстві. Також додається розчарування щодо невиправданих надій, стурбованість через загострення багатьох недуг.

І третій, найбільш депресивний вік починається після досягнення 80-річного віку. Похилий вік супроводжується не тільки погіршенням стану здоров'я, старінням, але і втратою близьких. Пригніченість тільки шкодить організму, виснажуючи імунну систему.

Врятуватися від вантажу почуттів допоможе, впевнені експерти, товариськість. Підтримання контактів з іншими людьми, залучення в суспільне життя здатні повернути почуття впевненості, потрібності людини та її соціального значення.

Раніше фахівці Центру економічних показників Лондонської школи економіки і політичних наук змогли визначити так званий "вік щастя".