Вчені знайшли спосіб відкласти менопаузу / фото pixabay.com

ЗМІ повідомляють про революційну технологію, що дозволяє відкласти настання менопаузи у жінок на 20 років. Вона передбачає пересадку попередньо замороженої тканини яєчників.

Така процедура розроблена експертом з фертильності професором Саймоном Фишелем, який свого часу стояв біля витоків створення методики екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), повідомляє MedikForum.

Читайте такожНазвано найкращий час для сексу

Відео дня

Її суть така: зі здорових яєчників жінки береться тканина для подальшого заморожування та зберігання. Коли жінка досягає менопаузи, проводиться пересадка тканини назад в організм. Прижившись, тканина яєчників починає функціонувати й синтезувати гормони, таким чином відсуваючи настання менопаузи.

За словами вчених, створений спосіб позбавляє жінок необхідності вдаватися до замісної гормонотерапії (ЗГТ), а також розширює їхню здатність до фертильності.

Крім того, відкладання менопаузи дозволяє жінкам ще в досить активному віці не страждати від неприємних симптомів, пов'язаних з нею. У такий період жінки відчувають приливи жару, нічну пітливість, поганий настрій, зниження статевого потягу, труднощі зі сном. Причому ці явища можуть тривати кілька років, вимотуючи організм.

За даними британської преси, дев'ять жінок віком від 22 до 36 років вже пройшли цю хірургічну процедуру.

Менопауза – це етап старіння, який проходить кожен жіночий організм. Він пов'язаний з припиненням вироблення в колишньому обсязі жіночих статевих гормонів (насамперед, естрогену) і згасанням фертильності. Менопауза відбувається у жінок у середньому віці від 45 до 55 років.