Секс і карантин - як вижити / фото ua.depositphotos.com

У Нідерландах громадянам порадили на час самоізоляції знайти партнера для сексу. А все через те, що науковці з Національного інституту охорони здоров'я і навколишнього середовища Нідерландів (RIVM) з'ясували, що фізична близькість і секс можуть позитивно впливати на психічний стан людей, що знаходяться на карантині.

Як пише Elle, сьогодні люди перебувають під постійним стресом через страх за своє здоров'я і своє майбутнє. А тактильний і емоційний контакт сприяє виробленню окситоцину і кортизолу, які не тільки заспокоюють і знімають стрес, але і позитивно впливають на здоров'я і психіку.

Читайте такожНауковці попереджають, що в ЄС існує ризик розвитку "пандемії самотності"

Відео дня

Доведено, що сім обіймів в день роблять людину щасливішою. Що вже говорити про секс! 

Водночас експерти попереджають, що при інтимних зустрічах повинні враховуватися всі ризики близькості.

"Обговоріть, як краще зробити це, - пропонують науковці. - Зустрічайтеся з однією і тією ж людиною для фізичного або сексуального контакту, якщо ви не хворієте на коронавірус. Домовтеся з партнером про те, скільки інших людей ви обоє будете бачити. Чим більше контактів, тим більша ймовірність зараження коронавірусом".

Експерти також рекомендують зараженим COVID-19, або людям на самоізоляції з симптомами захворювання "не займатися сексом з партнером, адже, як відомо, ковід передається і статевим шляхом теж". Науковці радять у разі зараження використовувати секстинг або еротичні ігри на відстані.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Італії група дослідників опитала близько 9000 осіб, які втратили нюх після коронавірусу. Як відомо, це один з найбільш характерних побічних ефектів, який може тебе переслідувати до шести місяців (і навіть довше). Як виявилося, багато опитаних скаржилися на проблеми в ліжку, причому як жінки, так і чоловіки.

Вас також  можуть зацікавити новини