Як прибрати піт під пахвами/ фото ua.depositphotos.com

Потовиділення – важлива та корисна функція організму, яка захищає нас від перегрівання. Але людей із надмірною пітливістю знання цього факту не заспокоює. УНІАН розповість, чому в деяких людей піт пахне сильніше, як боротися із неприємною проблемою.

Чому піт неприємно пахне

Сам по собі піт не має запаху - його викликають бактерії і мікроорганізми, які швидко розмножуються в поту. "Фауна" кожної людини індивідуальна і багато в чому залежить від генетики, тому деякі люди від природи не пахнуть. Також запах поту посилюється при недотриманні правил гігієни, вживанні алкоголю і гострих спецій, а також при гормональних порушеннях.

Відео дня

Використовуйте антиперспіранти

Замініть звичний дезодорант на антиперспірант. Такий засіб не просто маскує неприємний запах поту, а бореться з його причиною - знищує бактерії.

Носіть правильний одяг

В одязі з синтетичних тканин тіло потіє набагато сильніше. Носіть одяг з "дихаючої" тканини, наприклад, льону та бавовни. Також, як не дивно, в літній період краще носити одяг з довгими рукавами, наприклад, просторі сорочки. У них тканина захищає руки від сонця, тіло не перегрівається і ви менше пітнієте. 

Перевіртеся в ендокринолога

Причиною сильного запаху поту може бути дисбаланс гормонів, а також менопауза у жінок. Консультація в ендокринолога і аналіз на гормони ніколи не будуть зайвими.

Використовуйте вологі серветки

Якщо ви спітніли не вдома і не маєте можливості прийняти душ - скористайтеся вологими серветками. Краще вибирати антисептичні серветки, адже вони вбивають бактерії. Також пахви можна протерти самим антисептиком.

Перегляньте режим харчування

Сильні спеції, часник і карі при перетравленні виділяють сірковмісні гази, які виділяються в тому числі через пори. Тому людям з сильною пітливістю краще відмовитися від спецій. Також прискорює виділення поту алкоголь.

Регулярно приймайте душ

Приймайте душ 1-2 рази на день. Це очевидна порада, але дуже важлива. Якщо митися регулярно, то бактерії просто не встигнуть розмножитися під пахвами у великій кількості.

Хірургічні методи вирішення проблеми

Найрадикальніший спосіб боротьби з пітливістю, коли більше нічого не допомагає - хірургічні методи. Людям з надмірною пітливістю можуть запропонувати ін'єкції ботокса. Такий укол блокує роботу потових залоз. Процедура проводиться під місцевим знеболенням.

Вас також можуть зацікавити новини: