грипп / Фото: УНИАН Черкащанам радять надягати марлеві пов'язки і закривати вікна / Фото: УНІАН

Як розповів УНІАН речник начальника управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, стривожені містяни сьогодні зранку масово телефонують рятувальникам через дим у місті.

За його словами, було багато звернень від черкащан, особливо від тих, хто схильний до алергії, чи має хронічні захворювання органів дихання.

Читайте такожРівень забруднення повітря у Києві знижується, але все ще перевищує норму

Відео дня

Жителям Черкас радять закривати вікна, одягати мокрі марлеві пов’язки, пити антиалергенні препарати та контролювати стан здоров’я літніх людей. Певне полегшення принесуть короткочасні дощі та грози у найближчі два дні, проте істотно на ситуацію вони не вплинуть, зазначив Проценко.

Рятувальники несуть службу у посиленому режимі, пожеж в екосистемах на території Черкаської області немає.

Читайте такожЧим небезпечний сірчистий ангідрид, рівень якого в Києві значно перевищує норму

В той же час місто Умань Черкаської області сьогодні вранці також накрило димом. Як повідомили УНІАН в Уманській міськраді, це сталося через пожежу в районі вул. Піківецької, де загорілася суха трава та стерня. Рятувальники вже працюють над ліквідацією пожежі.

Як повідомляв УНІАН, у Черкаській області сьогодні спостерігається задимлення через пожежі на Київщині. Черкаська область опинилась в зоні смогу, який спричинили затяжні лісові та торф’яні пожежі на території Київської області. Задимлення спостерігається у Жашківському, Звенигородському, Канівському, Золотоніському, Лисянському, Городищенському, Корсунь-Шевченківському, Черкаському районах області та в Черкасах.