Вчені виявили новий препарат для зниження ваги / фото ua . depositphotos.com

Вчені виявили у призначеного для лікування діабету II типу препарату несподівану властивість й тепер розглядають його для боротьби із зайвою вагою.

Відповідне дослідження препарату опублікували в Медичному журналі Нової Англії.

Йдеться про препарат тірзепатид. Відзначається, що після більш докладного вивчення його можуть зробити частиною терапії для пацієнтів, які страждають на ожиріння.

Відео дня

Несподівану властивість препарату виявили за час досліджень можливостей його застосування для лікування діабету. Тоді вчені вирішили перевірити, наскільки препарат ефективний у боротьбі із зайвою вагою, і провели новий експеримент. До нього залучили понад 2,5 тисячі осіб, середня вага якої становила 104,8 кг.

Експеримент тривав 72 тижні. Частина учасників приймали препарат, частина - ні. Останні позбулися у середньому всього по 2,26 кг ваги. А ось учасники з першої групи - від 15,87 кг до 23,5 кг.

"Зараз у нас є непогані ліки для контролю ваги, але тірзепатид перевершує все, що у нас було раніше... більш того, за ефективністю препарат можна порівняти з хірургічним втручанням", – зазначив директор Національного центру ваги і гарного самопочуття у Вашингтоні Скотт Кахан.

На цей час дослідження препарату тривають, фахівці попереджають, що він ще не був схвалений та не може застосовуватися для зниження зайвої ваги.

Вас також можуть зацікавити новини: