Жінкам часто проводять цю операцію проти їх волі / фото pikabu.ru

Близько 200 мільйонів жінок у всьому світі перенесли хворобливу процедуру обрізання.

Про це свідчать дані ООН, передає ВВС.

Жіноче обрізання поширене в країнах Африки і Близького Сходу, зустрічається в Азії і Латинській Америці, проте зафіксовані випадки і в Західній Європі, Північній Америці, Австралії та Новій Зеландії.

Відео дня

Читайте такожПарламент Данії має намір заборонити обрізання

Майже всі випадки пов'язані з життям закритих етнічних груп і громад іммігрантів з країн Африки. За даними ООН, в Іспанії в зоні ризику знаходяться 18 тисяч дівчаток. В ООН закликали покласти край цій практиці, оголосивши 6 лютого днем нетерпимості до жіночого обрізання.

Жіночим обрізанням називають проведене без медичних показань часткове або повне видалення зовнішніх жіночих геніталій.

Існують чотири типи жіночого обрізання:

- клітородектомія, що передбачає повне або часткове видалення клітора;

- видалення клітора і малих статевих губ;

- інфібуляція – операція, під час якої відрізаються або малі статеві губи, або великі, потім плоть зшивається;

- проколювання, вискоблювання і припікання клітора або області геніталій.

Найчастіше приводом для операції є соціальні норми, релігійні переконання, неправильні уявлення про гігієну. Це також вважається одним із способів зберегти цноту і умовою для укладення шлюбу в деяких культурах.

В ООН наголошують, що жінкам часто проводять цю операцію проти їх волі. Жіноче обрізання може стати причиною серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема психічних проблем. Також каліцтво жіночих геніталій призводить до порушень менструального циклу, захворювань сечового міхура, високу схильність до рецидивів інфекцій, а також неможливості народити природним шляхом – тільки з допомогою кесаревого розтину.

Як повідомляв УНІАН, лідер популістської правої партії «Шведські демократи» представив проект пропозиції, що закликає до заборони немедичного обрізання хлопчиків, який в тексті визначається як «відстале» жорстоке поводження з дітьми.