Президент Узбекистану хоче, аби посадовці МВС та Міноборони республіки були стрункими / фото president.uz

Президент Узбекистану Шавкат Мірзіяєв розкритикував чиновників МВС та Міністерства оборони за надмірну вагу, і дав їм 3-6 місяців на схуднення.

Читайте такожПрезидент Туркменістану піднявши золотий гриф від штанги під оплески міністрів (відео)

Про це повідомляє «Озодлик» («Радіо Свобода»), посилаючись на узбецькі ЗМІ. Так, в ході зустрічі з активістами Наманганської області, що відбулася 1 березня, президент республіки окремо зупинився на темі надмірної ваги деяких співробітників силових структур.

Відео дня

«Нам не потрібен офіцер, співробітник органів внутрішніх справ з надмірною вагою. Як у такому стані він зможе ловити злочинців? Нехай займається спортом. Це потрібно не для мене, а для їх здоров'я. Ми дамо їм час: три або шість місяців, хай за цей час приведуть себе в порядок і скинуть зайву вагу», – цитує слова президента Мирзияева інтернет-видання Daryo.uz.

Зазначається, що про проблему надмірної ваги Мірзіяєв говорив і раніше. Зокрема – під час відеоселекторної наради 9 листопада 2018 року, присвяченої результатами медичних реформ.

Тоді президент країни заявив, що «внаслідок малорухливого способу життя і неправильного харчування половина населення Узбекистану має зайву вагу, у 46 відсотків підвищений вміст холестерину в крові, у 31% – високий кров'яний тиск».

Після наради з'явилася інформація про те, що в деяких держустановах Узбекистану від працівників вимагають терміново схуднути. У деяких держструктурах співробітникам роздавали внутрішні інструкції щодо приведення ваги в норму.

У грудні минулого року повідомлялося, що в Узбекистані правоохоронці на Корані заприсяглися не брати хабарів

Як повідомив тоді журналістам співробітник МВС Узбекистану, церемонія присяги співробітників правоохоронних органів проводиться в рамках державної програми з протидії корупції, метою якої є забезпечення виконання постанови президента Узбекистану «Про заходи щодо реалізації положень закону Узбекистану «Про протидію корупції».