Складено перелік продуктів, які краще не розігрівати в мікрохвильовій печі / фото УНІАН

Мікрохвильова піч стала для сучасних людей справжнім порятунком. Тепер не треба нескінченно довго стояти біля плити і чекати, поки їжа розігріється. Буквально хвилину – і готово.

Але є низка продуктів, які категорично не можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Які саме, розповів MedikForum.

Кисломолочні продукти

Такі продукти краще не розігрівати в мікрохвильовій печі. Річ у тому, що молоко згорнеться і скисне. Це відбувається з усіма видами кисломолочної продукції. Крім того, у складі таких продуктів є корисні для травлення біфідобактерії. Під впливом мікрохвиль вони гинуть, в результаті чого сенс споживання такого продукту пропадає.

Відео дня

Зелень

Петрушка, кріп, шпинат, кінза – цю та іншу зелень не можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Від цього всі корисні властивості будуть втрачатися. Більш насиченим стає вплив нітратів, які містяться в зелені. До того ж, подібні продукти, розігріті в мікрохвильовці, здатні викликати отруєння і розлад шлунка.

Гриби

В ідеалі гриби потрібно їсти одразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовці. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно некорисні – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття і важкість у животі.

Яйця

Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту буде вивільняти токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, цей продукт може вибухнути в мікрохвильовці. Можливо таке і в момент, коли його вже дістали.

Читайте такожНазвано чотири звички, що призводять до раку

Яловичина

Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж, змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.

Курка

Треба зауважити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м'яса в тому числі. Його білкова структура змінюється, що може призвести до розладу шлунка.

Картопля

Тут теж не все так гладко, як може здатися. Картопля буде зовсім інакше засвоюватися після того, як ви його розігріли в мікрохвильовці. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або ж гріти в духовці.

Заморожені продукти

Зрозуміло, ми хочемо полегшити собі життя і кладемо заморожені продукти в мікрохвильовку, щоб збільшити швидкість розморожування. Але цього робити не варто. Особливо це стосується ягід, наприклад, полуниці, вишні або журавлини. Вся річ у тому, що мікрохвилі знищать до 60% вітаміну С та інших корисних речовин, що зробить продукт абсолютно некорисним.

Броколі

Те ж саме стосується брокколі. При розігріві в мікрохвильовці вбивається 97% мікроелементів і вітамінів, корисних для здоров'я. Готувати овоч краще на парі та з'їдати одразу ж після приготування.