Жир навколо живота дуже небезпечний, оскільки він облягає найважливіші органи людини / фото likar.info

Жінкам середнього віку потрібно особливо уважно стежити за об'ємом талії. Такий висновок зробили учені з Університету Айови, які піддали сумніву об'єктивність використання індексу маси тіла.

Американські вчені з'ясували, що жінки середнього віку з талією об'ємом понад 90 см перебувають у групі підвищеного ризику через загрозу передчасної смерті, навіть якщо в цілому вони мають здорову вагу, повідомляє MedikForum.

Читайте такожНазвано продукт-"вбивцю" схуднення

Відео дня

Це стосується величезної кількості представниць прекрасної статі, які почуваються у повній безпеці, бо показники індексу маси тіла у них нібито в нормі. І ось тепер дослідники сумніваються у справедливості цього стандартного визначення здорової ваги людини. Виявляється, співвідношення ваги й зросту не завжди дозволяє визначити співвідношення в організмі людини м'язів і жиру.

Індекс маси тіла не повідомляє лікарям про те, де саме жир поширений по організму, а ось об'єм талії дає таку інформацію. Жир навколо живота дуже небезпечний, оскільки він облягає найважливіші органи людини. Він набагато небезпечніший від зайвого жиру, який накопичується на сідницях і стегнах або на обличчі. Саме тому лікарі повинні не просто зважувати пацієнтів, але й ретельно обстежити їхній організм, щоб пояснювати людині, де саме зайве скупчення жиру несе для них найбільшу загрозу.

Раніше фахівці назвали шість способів, як прибрати жир на животі.