Дезодорант діє приблизно 6 годин. Антиперспірант має триваліший ефект / pixabay.com

Лікар-дерматовенеролог Олексій Едемський розповів, як правильно використовувати дезодорант і антиперспірант, щоб вони не завдали шкоди.

За його словами, дезодоранти й антиперспіранти суттєво різняться між собою, передають "Новости Ю".

Перші спрямовані на те, щоб запобігти активному розмноженню бактерій, що провокують неприємний запах і застосовуються при помірному потовиділенні. Другі сприяють тому, щоб піт не вироблявся в принципі, і використовуються лише при надмірному потовиділенні.

Відео дня

Читайте такожНазвано небезпеку сонцезахисного крему

Дезодорант діє приблизно 6 годин. Антиперспірант має більш тривалий ефект, він блокує вироблення поту завдяки солям алюмінію. За словами лікаря, їх використовують один раз на 3-10 діб, тобто вони не призначені для щоденного застосування.

Будь-який засіб необхідно наносити на чисту суху шкіру. Якщо ви походили добу або дві, а потім вирішили намазати пахви дезодорантом, в цьому немає сенсу, тому що там вже створено справжній рай для бактерій. Спершу треба помитися.

Медик наголошує, що наносити засоби проти поту після епіляції у жодному разі не можна. Повинна минути хоча б доба. Коли ви йдете в спортзал, краще взагалі нічим не користуватися, крім мила і води.

Наявність волосся під пахвами створює відмінні умови для життєдіяльності мікроорганізмів, їхнього активного росту, а значить, збільшує запах поту.

Раніше лікарі попередили, що популярні влітку маски з овочів і фруктів не дають жодного ефекту, вони можуть нашкодити вашому здоров'ю.