Ілюстрація / REUTERS

У Франції зафіксували уже три випадки зараження коронавірусом, який почав поширюватися з китайського міста Ухань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на France24.

Вказано, що два пацієнти були госпіталізовані в Парижі, третій - у південно-західному місті Бордо.

Відео дня

За словами міністра охорони здоров'я Франції Аньєс Бузин, влада підтвердила два випадки захворювання, перші в Європі. А в окремій заяві міністерство проінформувало про третій випадок - йшлося про родича одного з вже хворих пацієнтів.

Читайте такожУ світі зросла кількість загиблих, інфікованих коронавірусом

Нагадаємо, в п'ятницю у Франції виявили два випадки захворювання новим коронавірусом 2019 nCoV, який викликає пневмонію.

Раніше також третій випадок зараження новим різновидом коронавіруса 2019 nCoV зафіксували в Японії. Про це заявило Міністерство охорони здоров'я, праці і добробуту Японії, повідомляє видання The Japan Times.

Вказано, що третьою людиною, яка заразилася, стала китайська туристка, яка приїхала з Ухань 18 січня. Раніше у Японії з новим типом вірусом уже були госпіталізовані двоє приїжджих з Китайської народної республіки.

Як повідомляв УНІАН, у Китаї зафіксований перший випадок смерті медичного працівника після зараження новим вірусом. Так, інцидент стався в місті Ухань. Зазначено, що зараження 62-річного хірурга Лян Удун запідозрили минулого тижня. Після виявлення хвороби чоловіка госпіталізували у міську лікарню, проте він помер.

Таким чином, це перший випадок смерті медичного працівника після зараження новим коронавірусом.

Нагадаємо, кількість загиблих від нового вірусу в Китаї перевищила 40 осіб. За підтвердженими даними, більше тисячі жителів країни були заражені вірусом. Лише 24 січня в Ухані від вірусу померли 15 осіб.

Крім того, Австралія і Малайзія офіційно підтвердили перші випадки захворювання китайським вірусом. У Малайзії коронавірус був виявлений у 3 осіб, які прибули в країну з Китаю.