Ілюстрація / REUTERS

У двох людей, евакуйованих з китайського міста Ухань до Німеччини, виявили новий китайський коронавірус.

Про це повідомляє DW із посиланням на владу міста Гермерсхайм, куди були доставлені евакуйовані.

Читайте такожЗафіксовано першу смерть від коронавірусу за межами Китаю

Відео дня

Зазначається, що заражених доставили в лікарню Франкфурту-на-Майні. Чи з’явилися у них вже симптоми захворювання, поки що невідомо.

124 пасажири були евакуйовані з Уханя 1 лютого німецьким військовим літаком. Відразу після прибуття всі пройшли медичну перевірку. В результаті у Гермерсхайм були привезені і розміщені в казармах бундесверу 113 осіб. У двох з них тепер і виявлено коронавірус. Решта 111 залишаються під карантином.

Раніше у Німеччині вже були виявлені вісім випадків зараження коронавірусів. Таким чином, тепер кількість інфікованих німців зросла до 10 осіб.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Він передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю. Новий коронавірус уже виявлено у понад 20 країнах світу.

Станом на 2 лютого кількість інфікованих коронавірусом 2019 nCoV зросла до 14 568, із яких 305 – летальні.