Ілюстрація REUTERS

Кількість лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції (2019-нCoV) у світі станом на 2 лютого зросла до 14 568, із яких 305 – летальні.

Як повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я, підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межі Китаю, з них 23 випадки – у країнах Європи (8 – Німеччина, 6 – Франція, 2 – Італія, 2 – Росія, 2 – Велика Британія, по 1 в Іспанії, Фінляндії та Швеції).

Читайте такожВипробування вакцини проти коронавірусу можуть розпочатися вже через три місяці - ЗМІ

Відео дня

У МОЗ підкреслили, що в Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

Також повідомляється, що сьогодні оперативний штаб МОЗ проведе чергове засідання з обговорення проекту Національного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків інфекційних хвороб, спричинених новим коронавірусом (2019-nCoV).

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Він передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Станом на 2 лютого число пацієнтів, які померли від легеневого захворювання, спричиненого коронавірусом 2019 nCoV, досягло в Китаї 304 осіб, кількість інфікованих зросла до 14 380 осіб.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю. Новий коронавірус уже виявлено у понад 20 країнах світу.

2 лютого ВООЗ повідомила про смерть першого зараженого коронавірусом пацієнта за межами Китаю: 44-річний китаєць з Уханя помер на Філіппінах.

Для недопущення поширення вірусу 2019-nCoV в Україні було створено оперативний штаб, затверджено рекомендації щодо дій при виявленні коронавірусної інфекції, розпочато температурний скринінг пасажирів на прямих рейсах з Китаю в аеропорту Бориспіль.