Ілюстрація REUTERS

Рівно тиждень, як у Франції діє карантин через спалах коронавірусу. Поки що кількість смертей у країні зростає щодоби. Так, з початку епідемії 860 людей померли. Інфікованих налічується 20 тисяч.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожСША можуть стати новим епіцентром коронавірусу - ВООЗ

Найкритичніша ситуація на сході країни, зокрема в регіоні Ельзас, де встановлюють польові шпиталі і звідки військовими літаками пацієнтів перевозять до інших міст Франції, а також до сусідньої Німеччини та Люксембургу, де ще є місця в лікарнях.

У Франції запровадили надзвичайний санітарний стан. Таким чином влада намагається дисциплінувати французів, адже було уже багато порушників – від початку карантину поліція стягнула 90 тисяч штрафів.

Метро та автобуси досі працюють. Водночас у Франції вирішили закрити ринки, які працювали просто неба.

Франція пильно стежить за ситуацією в Італії, де все ще жахливі цифри щодо смертей, але карантин почав давати ефект. Надихає приклад Німеччини, де карантин не такий суворий, як у Франції, тим не менш – рекордно низька смертність.

В Європі загалом розуміють, що раніше літа епідемія коронавірусу на спад не піде.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними Міністерства охорони здоров’я, кількість випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні зросла до 97. Одна людина вже одужала й виписана з лікарні. Також зафіксовано три летальні випадки.

Читайте також: