Сон є одним з найважливіших елементів міцного імунітету \ samorozvytok.info

На тлі пандемії коронавірусу багато хто задумався над украплением імунітету. За словами лікарів, є п'ять основних правил, які забезпечать підвищення імунітету.

Читайте такожNewsweek: Імунітет до коронавірусу може не з'явитися, навіть якщо перехворіти COVID-19

Зокрема, видання Orlando Health відзначає, що здоровий кишечник є ключовим чинником у боротьбі з інфекціями. "Лікарі рекомендують вживати в їжу шпинат, гриби, полуницю і інші продукти, насичені поживними речовинами, такими як вітаміни А, С і D", - йдеться в статті, передає medikforum. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), для людей, що знаходяться на карантині, важливо дотримуватися здорової дієти. «Обмежений доступ до свіжих продуктів призводить до збільшення споживання продуктів з високим ступенем переробки, які, як правило, містять багато жирів, цукру і солі», - йдеться в заяві ВООЗ. «Такі зміни в харчовій поведінці можуть мати негативний вплив на імунітет», - зазначили в ВООЗ.

Відео дня

Ще одним важливим моментом є повноцінний сон. «Імунна система схожа на комп'ютер - їй потрібні хвилини відпочинку, щоб вона не перегрілася», - сказав доктор Марк Мойад з медичного центру Мічиганського університету. - «Сон перезавантажує систему».

Крім цього, важливо зменшення стресу. Як пише The New York Times, під час пандемії коронавірусу, людям, що піддаються впливу стресу, лікарі радять відпочити від новин про вірус, частіше говорити з людьми, яким вони довіряють.

Також важливо приділяти увагу спорту, оскільки важливим стимулом для імунної системи є фізичне навантаження. Лікарі рекомендують тренуватися по 30 хвилин п'ять днів на тиждень (мінімум). В даний час тренування і заняття спортом можна влаштувати вдома.