Лосось допоможе зменшити наслідки запальних захворювань кишечника \ фото freepik.com

Одна з найбільш важливих складових здорового способу життя - максимізувати здатність організму перетравлювати їжу, засвоювати поживні речовини. Тому ормальна робота кишечника у цьому процесі відіграє найважливішу роль. Для підтримки кишечника визначено п'ять продуктів, які краще за інших стимулюють його роботу.

Читайте такожВиявлено користь волоських горіхів для серця і кишечника

На першому місці насіння чіа, родом з Мексики і Гватемали, є джерелом поживних речовин і антиоксидантів, які підтримують травне здоров'я. Вони багаті клітковиною (дві столові ложки насіння чіа дають близько 10 грамів клітковини), яка підтримує ріст і розмноження корисних бактерій в кишечнику.

Відео дня

Є і більш доступний продукт - кістковий бульйон - простий і економний спосіб поліпшити травлення і зменшити запалення. Його готують шляхом кип'ятіння кісток і сполучної тканини тварин. Бульйон містить желатин, отриманий з амінокислот глютаміну і гліцину, який допомагає зв'язувати рідину в травному тракті, проходити їжі легше.

Поліпшити роботу кишечника також допоможуть солоні огірки та квашена капуста, які є детоксикантами. Через процес бродіння ці продукти містять пробіотики, які допомагають поліпшити кишкову мікробіоту. Дослідження, опубліковане в журналі Applied and Environmental Microbiology, показало, що квашена капуста містить близько 28 бактеріальних штамів, які живлять корисні бактерії в кишечнику, передає medikforum.

Крім того, нормалізувати роботу кишечника допоможе листова зелень, яка є джерелом магнію. Магній у свою чергу сприяє зменшенню запорів за рахунок м'язових скорочень. Найкорисніші для кишечника: брюссельська капуста, білокачанна капуста, шпинат і брокколі.

З риби найкориснішим буде лосось, багатий омега-3 жирними кислотами, які мають потужні протизапальні властивості. Вони допомагають зменшити наслідки запальних захворювань кишечника та інших розладів травлення.