Ілюстрація / REUTERS

У Сполучених Штатах Америки помер громадянин України від коронавірусної інфекції.

Про це в коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"10 квітня Генеральне консульство України в Нью-Йорку отримало інформацію про факт смерті громадянина України, який помер 7 квітня в лікарні Нью-Йорку Wyckoff Heights Medical внаслідок захворювання COVID-19", - повідомив Погорельцев.

Відео дня

Читайте такожНью-Йорк випередив усі країни світу за кількістю захворювань COVID-19 (карта)

Він додав, що родичі померлого повідомлені про факт смерті. Справа перебуває на контролі Генерального консульства України в Нью-Йорку.

Як свідчать дані щодо поширення коронавірусу на сайті американського дослідницького Університету імені Джонса Хопкінса, у США наразі коронавірусом інфіковано 501 тис. 609 осіб. Водночас 18 тис. 777 осіб померли.

За добу 11 квітня від коронавірусу померли 2108 осіб. Кількість смертей стала сумним рекордом з початку епідемії. До цього найбільша кількість померлих за добу сягала 1783 особи. 

Найгіршу ситуацію спостерігають у штаті Нью-Йорк, де COVID-19 підтвердили у понад 172 тисяч осіб. Від ускладнень хвороби тут померли 7 844 людини, жертв почали ховати у "братських могилах".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 квітня, у Міністерстві закордонних справ України заявили, що за кордоном від COVID-19 кількість померлих українців зросла з 5 до 6. Водночас, не уточнювалася стать і країна ще однієї померлої особи.

Раніше за кордоном померли 4 українки в Італії і один українець у Франції.

Читайте також: