японка / Фото: iphone-4-640x960

Цей термін було зменшено до 100 днів, передає ТАСС.

А в разі надання медичної довідки про те, що на момент розлучення жінка не була вагітною, час очікування знімається зовсім.

Відео дня

Наприкінці минулого року Верховний суд Японії визнав цей закон неконституційним, що й змусило уряд внести до нього поправки. На початку минулого століття вважали, що тільки шляхом заборони на заміжжя впродовж півроку після розлучення можна уникнути помилок при визначенні батька народженої в цей період дитини. Але такий метод, як доводили противники закону, смішний у наш час, коли розроблено надійні методики генетичного аналізу.

Старовинний закон ставив у безвихідне правове положення дітей, які народжувалися в «заборонений» шестимісячний період. Найчастіше, їх батьком юридично вважався чоловік, який не мав до них жодного стосунку. Справжній батько, за діючими порядками, не може претендувати на батьківство. В результаті такі діти можуть взагалі не мати документів, що створює численні проблеми.

Раніше подібні закони існували, наприклад, у Франції, Німеччині й Південній Кореї, але скрізь були скасовані як застарілі.