Співробітники Єврейського університету в Єрусалимі пропонують використовувати грейпфрут як засіб для лікування діабету.
За їх словами, антиоксидант нарингенин, що додає плоду гіркуватого присмаку, має таку ж дію, як і два лікарські препарати, прописувані сьогодні страждаючим діабетом другого типу.
Нагадаємо, що діабет розвивається, коли організм втрачає здатність виробляти достатню кількість гормону інсуліну.
Ізраїльські учені з`ясували, що цитрусовий флаваноїд нарингенин допомагає збільшити чутливість організму до інсуліну, а також сприяє збереженню нормальної маси тіла. Крім того, цей антиоксидант примушує печінку спалювати жири, а не запасати їх для довготривалого зберігання. Аналогічною дією володіють препарати фенофибрат і росиглитазон, що допомагають контролювати перебіг діабету.