sebulfin.com

Зміна кишкової флори може подарувати довголіття. Це було доведено на прикладі плодових мушок, пише Authint Mail. Власне, вчені пропонують змінювати симбіотичні відносини бактерій і клітин, що вистилають кишечник.

У міру старіння в кишечнику відзначаються ознаки окисного стресу, запалення, неправильної роботи імунної системи і надмірного розмноження стовбурових клітин. Все це впливає на мікрофлору. У мушок, наприклад, кількість бактерій у міру старіння значно зросла. А це загрожує запальними захворюваннями. 

Такий дисбаланс відбувається з постійною активацією гена стресової відповіді - FOXO. Він пригнічує активність молекул PGRP-SC, і у результаті розвивається імунний дисбаланс, спостерігається збільшення числа бактерій і запальний відповідь, що включає в себе вироблення вільних радикалів. 

Відео дня

Радикали, у свою чергу, призводять до надмірно активного виробництва стовбурових клітин, що загрожує епітеліальною дисплазією - передраковим станом. Якщо ж збільшити експресію PGRP-SC в клітинах епітелію кишечника, то мікробний баланс відновиться, а процес розмноження стовбурових клітин вдасться частково загальмувати. Посилення експресії PGRP-SC дозволяло збільшити тривалість життя мушок.

Меддэйли