Фото: ČTK

Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на чеське агентство ЧТК.

"У разі появи хворих з підозрою на вірус лихоманки Ебола, ми готові прийняти їх в спеціальному центрі біологічної охорони міністерства оборони в місті Техоніне, - сказав агентству директор управління біологічної охорони республіки Міхал Кроча.

Читайте такожКількість жертв вірусу Ебола в Західній Африці перевищила тисячу осіб - ВООЗ

Відео дня

Центр в Техоніне спеціально створений для хворих з серйозними захворюваннями. У звичайному режимі він розрахований на 28 осіб, але в разі необхідності може бути розширений і до 100 пацієнтів, в тому числі, з-за кордону. Медперсонал, який пройшов спеціальну підготовку, складається з 30 чоловік. Центр був створений в 2006 році. До цих пір тут лише проходили карантин чеські військовослужбовці, що повертаються із зарубіжних місій.

Центр оснащений альтернативними джерелами енергії, має вертолітний майданчик, всі відходи спалюються в спеціальній печі.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала епідемію лихоманки Ебола загрозою міжнародного значення. Вірус швидко поширюється по всьому світу. Число жертв лихоманки Ебола досягло майже тисячі людей, заразилися ще близько двох тисяч. Найбільше людей загинуло у Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне. Влада Ліберії та Сьєрра-Леоне оголосили надзвичайний стан у своїх країнах. Глава ВООЗ Маргарет Чан заявила, що охвачені нинішнім спалахом вірусу країни не в змозі впоратися з нею самостійно через її масштаби і складності, і закликала міжнародне співтовариство надати їм максимально можливе сприяння.