Комп'ютер провів 30 мільярдів одиночних обчислень / фото УНІАН

Фахівці Університету Майнца в Німеччині проаналізували ефективність противірусних ліків у боротьбі з SARS-CoV-2 за допомогою суперкомп'ютера MOGON II.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому на сайті університету Майнца.

Пристрій провів 30 мільярдів одиночних обчислень з 42 тисячами різних медичних речовин, описаних у відкритих базах даних.

Відео дня

Читайте такожBloomberg: Ліки від коронавірусу можуть з'явитися восени

«Даний метод комп'ютерного моделювання, відомий як молекулярна стиковка, і він використовується в науці протягом багатьох років», - йдеться у звіті.

Дослідження проводилося близько двох місяців. Суперкомп'ютер знайшов засоби проти гепатиту C, які мають здатність зв'язувати і нейтралізовувати частинки вірусу SARS-CoV-2. У їх число увійшли сімепревір, парітапревір, гразопревір і велпатасвір.

Перевіряючи розрахунки комп'ютера, вчені помітили, що SARS-CoV-2 і збудник гепатиту C можна віднести до одноланцюгових РНК-вірусів.

«Результати нашої наукової роботи необхідно підтвердити лабораторними експериментами і клінічними випробуваннями», - заявив учасник дослідження професор Томас Ефферт.

Як повідомляв УНІАН, результати клінічного дослідження показали, що пацієнти з коронавірусом, які брали ремдесівір, одужували приблизно на 30% швидше, ніж ті, хто приймав плацебо.

Читайте також: