У Канаді зростає кількість хворих на коронавірус \ фото REUTERS

Добове число хворих на коронавірус в Канаді досягло 1 300. Це майже відповідає показникам весни, коли в країні спостерігався пік пандемії.

Читайте такожКанада виділить на розробку вакцини від коронавірусу $780 мільйонівЧисло тих, хто заразився коронавирусом росте по всій території Канади і вже досягло рівня, який не спостерігався в країні з кінця квітня - початку травня.

Експерти в галузі охорони здоров'я пояснюють спалах поширенням хвороби серед людей у віці від 20 до 39 років. Під час першої хвилі основними жертвами коронавірусу стали літні люди, але тепер число тестів зросло, і хворобу виявляють у тих, хто демонструє помірні симптоми або не проявляє їх взагалі.

Відео дня

Головний лікар Канади доктор Тереза Там заявила, що країна вступила в перехідний період, і зараз необхідно прийняти рішення, що дозволяють уникнути повторного спалаху епідемії. Модель короткострокових прогнозів показала, що до жовтня число хворих в день перевищить 2 тис., а загальна кількість заражених досягне 155 795. Довготривалий прогноз виглядає ще більш похмурим. Відповідно до нього, до листопада в Канаді буде кожен день заражатися коронавірусом по 5 тис. осіб, передає medikforum з посиланням на The Daily Mail. 

Якщо населення країни і далі буде чинити опір обмеженням і заборонам влади, то протягом наступного року буде відбуватися повільне скорочення числа випадків на рівні мінус 10 кожен день. Якогось більш різкого зниження можна домогтися тільки за рахунок більш суворого дотримання обмежувальних заходів, локальних і загальних карантинів, а також вакцинації. 

Новини по темі: