Норки з коронавірусом в Данії / фото REUTERS

У Данії знищили всіх норок з новим коронавірусом. Раніше данський уряд планував знищити 17 мільйонів норок через мутований штам коронавірусу.

Про це повідомляє Управління ветеринарії та харчових продуктів Данії в Twitter, пише РБК-Україна.

Читайте такожКрім Данії коронавірус у норок виявили ще в п'яти країнах

Відео дня

"Всі заражені COVID-19 норки на фермах знищені. Управління ветеринарії та харчових продуктів продовжує контролювати норкові ферми країни на предмет COVID-19", - йдеться в повідомленні.

При цьому в управлінні зазначили, що в країні коронавірус виявили на 284 норкових фермах, ще 25 норкових господарств перебувають під підозрою.

Коронавірус у норок: що відомо

  • У Данії виявили 214 випадків передачі нового коронавірусу від норок людині. Через новий штам мутованого коронавірусу там планували знищити 17 мільйонів норок.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я заявляли, що рішення уряду Данії знищити всіх норок, щоб не допустити мутацій коронавірусу, є поспішним.
  • Пізніше стало відомо, що уряд Данії не може зараз ввести в дію рішення про ліквідацію 17 мільйонів норок через правові колізії.
  • Крім того, сьогодні міністр сільського господарства і продовольства Данії Могенс Йенсен подав у відставку на тлі скандалу зі знищенням норок.