У клініці "Шаріте" підтвердили даний факт / фото REUTERS

У Німеччині зараження новим штамом коронавірусу, який нещодавно виявили у Великій Британії, було зафіксовано ще в листопаді.

Про це повідомляє Die Welt з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Нижньої Саксонії.

Дослідники медичного університету Ганновера в Нижній Саксонії встановили, що мутація вірусу була у літнього чоловіка, який згодом помер від хвороби. Також новий коронавірус виявили у його дружини.

Відео дня

Відомство з'ясувало, що дочка померлого в середині листопада була в Британії, де і заразилася новим штамом. При цьому і вона, і дружина померлого вже одужали.

Референтна лабораторія в берлінській клініці "Шаріте" підтвердила результати дослідження.

Читайте також"Британська" мутація коронавірусу збільшує ймовірність передачі його серед домашнього оточення – МОЗ

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу

Новий штам коронавірусу з Британії:

  • У грудні в Британії виявили новий штам коронавірусу, і в зв'язку з цим у Лондоні і на південному сході Англії запровадили жорсткі карантинні заходи. Пізніше стало відомо, що в Об'єднаному Королівстві виявлено ще один новий вид коронавірусу.
  • Багато країн припинили з Великою Британією авіасполучення.
  • У МОЗ закликали українців утриматися від поїздок до Великої Британії, Данії, Нідерландів і Австралії, де вже зафіксовано випадки циркуляції саме цього штаму коронавірусу.
  • 25 грудня керівник Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге повідомив, що новий штам коронавірусу вже виявлено у восьми країнах Європи.
  • Вчені з Великої Британії прогнозують, що новий штам коронавірусу, названий VOC 202012/0, на 56% заразніший, ніж відомий раніше, що може викликати збільшення смертності.
  • Влада Японії з понеділка, 28 грудня, запроваджує заборону на в'їзд з усіх країн, щоб запобігти поширенню нового штаму коронавірусу. Заборона діятиме до кінця січня.