Ілюстрація REUTERS

В Білорусі станом на 19 травня офіційно підтвердили понад 31 тисячу випадків зараження COVID-19. Внаслідок хвороби померли 175 осіб.

За останню добу кількість хворих збільшилась на 936 осіб. Водночас за весь період поширення інфекції у Білорусі померли 175 пацієнтів, пише відомство країни у телеграмі.

У МОЗ наголошують, що летальні випадки трапляються серед пацієнтів "з низкою хронічних захворювань та коронавірусною інфекцією".

Відео дня

Читайте такожRzeczpospolita: ООН і ВООЗ вмовляють Лукашенка ввести карантин в Білорусі

Загалом у Білорусі провели 375 тисяч 76 тестів. Число пацієнтів, які вже одужали та їх виписали з лікарень, становить 10 тисяч 620 осіб. 

За останній час кількість хворих у Білорусі значно зросла. Жорсткого карантину в країні немає, а всі люди живуть звичним життям.

Тамтешні ЗМІ повідомляють, що білоруси хочуть карантину й вважають рішення Олександра Лукашенка нелогічним. Десятки тисяч громадян підписали петицію, у якій закликають владу ввести карантин.

У ВООЗ наполягають на терміновому посиленню соціального дистанціювання у Білорусі. Бо темпи приросту нових випадків коронавірусу у країні є одними з найвищих у Європі.

В Білорусі швидко поширюється коронавірус / Фото: скріншот

Як повідомляв раніше УНІАН, у самій Білорусі не оголошували карантин через епідемію коронавірусу, президент Олександр Лукашенко заявив про «особливий шлях» країни у подоланні хвороби. Він не вірить у небезпечність епідемії. Тому у Білорусі зокрема відновили навчальний процес.

Читайте також: