Манго - багате джерело бета-каротину \ foodinformer.ru

Екзотичний фрукт манго зміцнює імунітет людини, а крім цього володіє цілою низкою інших переваг для здоров'я. Їх корисно знати тим, хто любить плід цього дерева.

Читайте такожМанго нейтралізує шкідливі наслідки жирної їжі - дослідження

Сприяє травленню. Манго забезпечує здорове травлення. Згідно експертам, цей фрукт містить ферменти, що беруть участь в розщеплюванні і перетравлюванні білків і волокон, які підтримують ефективну роботу травної системи, повідомляє medikforum з посиланням на The Health Site.

Відео дня

Знижує рівень холестерину. Включіть манго в свою дієту для того, щоб регулювати показники холестерину. Високий рівень волокна пектину в манго допомагає знижувати показники ліпопротеїнів низької щільності або «поганого» холестерину. Саме він викликає утворення бляшок у кровоносних судинах і блокує потік крові.

Прочищає шкіру. Оскільки манго містить дуже багато корисних для шкіри вітаміни С і А, він досить непогано впливає на зміцнення здоров'я шкіри. У помірних кількостях манго також відлущує шкіру і видаляє мертві клітини.

Забезпечує здорові очі. Манго - багате джерело бета-каротину, що допомагає виробляти вітамін А. Це потужний антиоксидант, зміцнює зір і навіть зменшує ризик вікової макулодистрофії, що призводить до сліпоти.

Запобігає тепловим ударам. Плід захищає від сонячних ударів, оскільки володіє змащувальними властивостями. Крім того, манго дарує дуже потрібне відчуття свіжості влітку.

Допомагає худнути. Помірна кількість манго сприяє втраті ваги. Існує думка, що за рахунок фітохімікатів, що містяться в манго, любителі фрукта домагаються спалювання жирів. Крім того, у фрукті безліч дієтичних волокон, які викликають почуття насичення і зменшують апетит.