Пандемія коронавірусу вплине на розвиток дітей / фото REUTERS

У ЮНІСЕФ стурбовані появою "втраченого покоління" через COVID-19. Через пандемію до кінця року у приблизно семи мільйонів дітей до п'яти років будуть діагностовані ознаки виснаження.

Про це йдеться у звіті міжнародної організації, пише РБК-Україна.

Читайте такожУ США довели, що вагітні жінки частіше вмирають від коронавірусу

Відео дня

На думку експертів дитячого фонду ООН, під загрозою перебуває майбутнє цілого покоління через "довгостроковий вплив" пандемії на їхню освіту, харчування і загальне благополуччя.

Зазначається, що для дітей серйозну загрозу несуть пов'язані з пандемією перебої в роботі ключових служб і стрімко зростаючий рівень бідності.

За даними експертів організації, закриття шкіл тим чи іншим чином вплинуло на 572 мільйони учнів (33%) в 30 країнах світу.

Згідно зі звітом, через наслідки пандемії до кінця 2020 року у приблизно семи мільйонів дітей у віці до п'яти років будуть діагностовані ознаки виснаження або гострого недоїдання (приріст у 14%).

Фахівці припускають, що це призведе до появи більш ніж 10 тисяч додаткових випадків дитячої смертності на місяць в основному в країнах Африки і в Південній Азії.

"Майбутнє цілого покоління перебуває під загрозою", - підкреслила виконавчий директор фонду Генрієтта Форе.

Нагадаємо, в травні в ЮНІСЕФ заявляли, що в результаті пандемії коронавірусу в Україні значно зросте рівень бідності. Фахівці Фонду спрогнозували два сценарії розвитку ситуації.

Пандемія коронавірусу: що відомо