Вчені спростували міф про те, що вживання алкоголю при батьках це добре / REUTERS

У новому звіті Національного дослідницького центру з наркотиків і алкоголю Австралії, не було виявлено жодних доказів того, що вживання алкоголю підлітками в невеликих кількостях при батьках, дозволяє уникнути шкоди від алкоголю в подальшому. Читайте такожПиво поможет захістітіся від старечого недоумства - вчені

Провідний автор дослідження, Олександра Ейкен, зазначає: «Хоча багато батьків можуть давати своїм неповнолітнім дітям алкоголь в невеликих кількостях, прагнучи понизити шкоду від подальшого вживання, результати показують, що пропозиція алкоголю сприяє ризику несприятливих наслідків», передає medikforum.

Для дослідження використовувалися дані групи з 1,9 тис. підлітків та їхніх батьків, за якими стежили протягом семи років.

Відео дня

«Надання батьками алкоголю призводило до підвищеного ризику запою і негативного впливу через рік у порівнянні з відсутністю алкоголю в меню підлітків. У міру збільшення кількості пропонованого алкоголю, збільшувався і ризик несприятливих наслідків », - підкреслює Ейкен.