Червоне вино сприяє підтримці ваги \ Фото: УНІАН

Хоча алкоголь не повинен бути присутнім в регулярному раціоні, є багато доказів на користь помірного споживання червоного вина.

Читайте такожЧервоне вино корисне для кишківника - вчені

Як повідомляє MedikForum з посиланням на FoodScience.news, в науковому середовищі звучать думки про користь випитого іноді келиха вина. Вона пояснюється дією антиоксидантних речовин, що містяться в ньому.

Відео дня

Найбільш відомий винний антиоксидант – ресвератрол. Також червоне вино містить проантоціанідини, епікатехін і катехін: всі вони володіють здатністю знижувати окислювальний стрес в організмі, що може захистити від розвитку раку, хвороб серця.

«Кілька досліджень показали, що вживання червоного вина в помірних кількостях знижує ризик розвитку серцевих захворювань, допомагаючи організму утримувати холестерин ЛПВЩ, так званий «хороший» холестерин, покращує стан судин і артерій. Також зі споживанням червоного вина деякі вчені пов'язують скорочення ризику інсульту у чоловіків середнього віку», - пише джерело.

Існують і інші факти, які свідчать про те, що іноді випивати келих вина буває дуже корисно. Зокрема для підтримання ваги. Згідно з даними досліджень, люди, що п'ють вино в помірній кількості, рідше страждають ожирінням.

Захист від когнітивних порушень. Шанувальники вина, які не зловживають ним, відрізняються більш низькою схильністю до розвитку нейродегенеративних розладів (конкретно хвороби Альцгеймера). Флавоноли у вині можуть підтримувати здоров'я кровоносних судин, що, у свою чергу, забезпечує здоровий кровотік в мозок, пояснюють наукові фахівці.

Довголіття. Довгострокові популяційні дослідження виявили зв'язок між помірним споживанням червоного вина і збільшенням тривалості життя. Було виявлено, що помірно питущі люди часто володіють корисними для здоров'я звичками, що сприяють продовженню життя: наприклад, вони дотримуються здорового харчування, фізично активні.