Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував розслідування справи про затриманих в країні росіян.

Читайте такожУ РФ визнали, що бойовики "Вагнера" використали Білорусь як "пересадку" до "третьої" країни

За його словами, затримані громадяни РФ були першою групою з 180-200 чоловік, яких планувалося «перекинути» в Білорусь. Версію про те, що росіяни перебували в країні транзитом, глава Білорусі не підтримав.

Відео дня

«Вони, звичайно, винні, але не настільки, щоб відносно них вживати якихось жорстких заходів. Це солдати. Їм наказали - вони пішли. Розбиратися треба з тими, хто наказував, хто їх сюди посилав », - сказав Лукашенко на зустрічі з главою КДБ і головою СК Білорусі, передає БЕЛТА.

Президент Білорусі не погодився з позицією, раніше вираженою посольством РФ в Мінську, щодо цілей приїзду росіян. «Я дивлюся, примовкли і наші старші брати. Уже не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося на перевірку. Ясно, що у цієї групи були інші цілі. І завдання слідства - з'ясувати ці цілі», - додав він.

Також Олександр Лукашенко заявив, що приїзд росіян для подальшого транзиту з ним не узгоджувався. «Спроба там зараз заховати "хвіст" в Росії і сказати, що ось мало не вони з нами погодили приїзд цієї групи, це повна нісенітниця», - сказав він.

Лукашенко нагадав, що дозвіл на приїзд в країну військовослужбовців може дати тільки президент. «Ніяких дозволів ніхто не давав. Більш того, у нас викликають серйозні підозри ті цілі, які група намічала», - уточнив він. Які саме цілі були у цієї групи, глава держави не уточнив.

Як повідомляв УНІАН, 33 громадянина Росії - члени ПВК "Вагнера" ​​були затримані в Білорусі 29 липня. Правоохоронні органи Білорусі також повідомили, що на території країни знаходяться ще 170 російських найманців, триває їхній пошук.