Система окситоцину також пов'язана з вихованням дітей, прихильністю і тривогою \ фото: ua.depositphotos.com

У людей, які були дітьми, коли їхні батьки розлучилися, рівень окситоцину, так званого "гормону любові", у дорослому віці був нижчим, ніж у тих, чиї батьки залишилися в шлюбі.

Читайте такожThe Guardian: Діти могли зіграти ключову роль у початку пандемії коронавірусуПро це свідчать результати дослідження, проведеного Бейлорським університетом. Відзначається, що цей нижчий рівень окситоцину може грати роль у виникненні проблем з формуванням прихильностей.

Окситоцин, секретований у мозку,  вивільняється під час досвіду, такого як народження дитини, сексуальна взаємодія або грудне вигодовування, навіть при обіймах романтичного партнера, як було показано в попередніх дослідженнях, має важливе значення для соціальної поведінки та емоційних прихильностей у ранньому віці. Система окситоцину також пов'язана з вихованням дітей, прихильністю і тривогою.

Відео дня

"З тих пір, як в нашому суспільстві стала зростати кількість розлучень, виникла стурбованість з приводу наслідків розлучення для дітей", - сказала провідний автор Марія Бочча, доктор філософії, професор дитячих і сімейних досліджень в університеті Бейлора.

Попередні дослідження дітей, чиї батьки були в розлученні, показали, що цей досвід був пов'язаний з розладами настрою і зловживанням психоактивними речовинами, з депресією і тривогою у підлітків і дорослих, меншою чутливістю, передає medikforum.

«Ми виявили, що окситоцин був значно нижчим у людей, які пережили розлучення батьків, у порівнянні з тими, хто цього не пережив, і корелював з відповідями за кількома показниками прихильності», - сказав Бочча. «Ці результати дозволяють припустити, що на рівень окситоцину негативно впливає розлучення батьків, і це може бути пов'язано з іншими ефектами, які були зареєстровані у людей, які пережили таке».

Новини по темі: