Кошти на цю програму будуть виділені із загального пакету допомоги економіці країни \ фото УНІАН

Адміністрація президента США Джо Байдена виділить $3,2 млрд на розробку препаратів, які можуть допомогти в лікуванні як COVID-19, так і інших можливих вірусних захворювань.

Про це оголосило Міністерство охорони здоров'я США, представляючи програму «Антивірусні препарати проти пандемії».

«Нові антивірусні препарати, що запобігають важкому перебігу COVID-19 і смерті від нього, особливо ліки для прийому всередину, які п'ють вдома на ранніх етапах хвороби, можуть бути потужним інструментом для боротьби з пандемією і порятунку життів», - заявив Ентоні Фаучі, головний радник Джо Байдена з медичних питань та провідний американський інфекціоніст.

Читайте такожМожна з трьох років: у Китаї вакцину Sinovac схвалили для дітей та підлітківКошти на цю програму будуть виділені із загального пакету допомоги економіці країни на $1,9 трлн, представленого в березні. Понад $300 млн з виділених коштів піде на підтримку дослідницької та лабораторної роботи, ще близько $1 млрд - на доклінічні та клінічні випробування ліків, близько $700 млн - на розробку і виробництво препаратів. Найбільше коштів - $1,2 млрд - буде спрямовано на створення дослідницьких груп, які займуться роботою над новими препаратами, передає kommersant.

Вас також можуть зацікавити новини