У Китаї відкрили пункти тестування / фото REUTERS

У Китаї заявили про новий спалах COVID-19 через активне розповсюдження штаму "Дельта". У деяких містах країни почали відкривати пункти тестування на коронавірус.

Як пише Reuters, з кінця липня "дельта-штам" був виявлений більш ніж в 10 містах Китаю. Уряд наказав місцевій владі уважно стежити за ситуацією поширення смертельного вірусу.

Тест на коронавірус у Китаї

  • У місті Янчжоу уже почався п'ятий раунд масових тестів.
  • У Чженчжоу чекають результатів третього раунду загальноміських тестів. 
  • У східному місті Нанкін, сильно постраждалому від липневого спалаху, почався третій раунд цільового тестування. 
  • Місто Наньтун, розташоване недалеко від Янчжоу і Нанкіна, де ще не зафіксували нових випадків захворювання, також почало масові тестування.
  • В Ухані, з якого і почався спалах коронавірусу майже 2 роки тому, було зареєстровано всього два підтверджених випадки за тиждень. Однак масове тестування там провели минулого тижня.

Читайте такожКитай не приймає план ВООЗ з розслідування про лабораторне походження COVID-19

Відео дня

Китайська влада говорить про те, що поки не планують запроваджувати суворий карантин, оскільки країна використовує цілеспрямоване стримування і широку вакцинацію для перемоги над коронавірусом.

"Поки вірус як і раніше широко поширений у всьому світі, політика Китаю щодо суворого запобігання імпорту вірусу не повинна змінюватися", - заявив колишній міністр охорони здоров'я Гао Цян

Разом з тим, два центри міжміських маршрутних автобусів в Ухані уже припинили всі перевезення з понеділка.

Як повідомляв УНІАН, розвідка США отримала дані про походження коронавірусу в китайській лабораторії.

Коронавірус: що відомо