Дієтологиня назвала закуску, яка допоможе прибрати жир на животі / фото ua.depositphotos.com

Дієтологи радять людям, які намагаються схуднути, мислити по іншому і не голодувати, а зосередитися на багатих поживними речовинами продуктах, які допоможуть насититися.

Фахівці зазначили, що тим, хто худне, не обов'язково відмовлятися від перекусів. Насправді, є одна закуска, яка, на думку дієтологів, може допомогти позбутися жиру на животі, пише Parade.

Дієтолог Керолайн Томасон сказала, що найпоширеніша помилка, якої припускаються люди, які намагаються схуднути, це різке скорочення калорій. "Більшість людей вважають, що їм потрібно підтримувати калорійність на рівні 1200 або нижче, щоб схуднути. Хоча... більшість людей не можуть довго підтримувати надмірний дефіцит калорій", - пояснила вона.

Відео дня

Томасон додала, що дотримуватися низькокалорійної дієти складно морально і фізично, і для більшості людей вона може навіть не бути необхідною. "Якщо ви здастеся через втому і розчарування через кілька тижнів, імовірно, цей план схуднення вам не підходить", - зазначила фахівець.

Дієтолог Келсі Коста розповіла, що люди, які намагаються позбутися жиру на животі, часто зосереджуються на низькокалорійних оброблених продуктах, тоді як було б більш ефективно обирати варіанти, багаті на поживні речовини.

Коста також зазначила, що багато людей, які намагаються схуднути, не отримують достатньої кількості білка і клітковини. "Численні клінічні дослідження засвідчили, що споживання білка понад рекомендовану дієтичну норму може знизити загальну масу тіла і поліпшити склад тіла за рахунок зниження жирової маси і підтримання м'язової маси як на дієтах з обмеженням калорій, так і за нормальної калорійності", - пояснила вона.

Коста розповіла, що дієта з високим вмістом білка може допомогти у втраті ваги, покращуючи контроль апетиту, зберігаючи м'язову масу за умови обмеження калорій і дещо збільшуючи витрату енергії (спалюючи більше калорій під час травлення, порівнюючи з вуглеводами і жирами).

Що стосується клітковини, Коста зазначила, що ця поживна речовина є важливою для підтримання здоров'я кишкового мікробіома і зменшення системного запалення. Це, пояснила вона, допомагає підтримувати ефективний жировий обмін, полегшуючи втрату ваги.

Томасон також сказала, що вкрай важливо приділяти пріоритетну увагу білку і клітковині. "Це дві поживні речовини, які за своєю суттю насичують, а це означає, що вони довше насичують вас і можуть навіть запобігти пізньому переїданню", - пояснила вона.

Найкраща закуска для позбавлення жиру на животі

Томасон рекомендує обирати перекуси, в яких збалансований склад білка і вуглеводів з високим вмістом клітковини. "Одним із прикладів такої закуски може бути пакет тунця або курки і цільнозернові крекери", - сказала вона.

Томасон пояснила, що білок у курці або тунці допоможе відчути себе ситим швидше, ніж якби ви з'їли закуску з низьким вмістом білка, позбавлену поживних речовин, водночас вуглеводи в цільнозернових крекерах забезпечують енергію, не призводячи до збою надалі, завдяки вмісту клітковини.

А, якщо хочеться солодкого, Коста рекомендує взяти жменю ягід. "Ягоди, зокрема полуниця, чорниця, малина й ожина, крім іншого, є справжніми "суперпродуктами", надзвичайно багатими на клітковину, вітаміни, антиоксиданти та інші корисні рослинні сполуки, що мають протижирові та протизапальні властивості", - сказала вона.

Як прибрати жир на животі

Живіт - це найпроблемніша жіноча зона. Зайві складки і небажана в'ялість може з'явитися навіть у тих жінок, які ніколи не були схильні до повноти. Про те, як прибрати зайву вагу з цієї зони, розповіла нутриціолог, фітнес-тренер та експерт зі схуднення Катерина Медушкіна у Інстаграмі.

Вас також можуть зацікавити новини: