В міжнародному експрес-відправленні документального характеру співробітники митного поста «Спеціалізований» спільно з управлінням боротьби з митними правопорушеннями та міжнародної взаємодії Київської міської митниці Державної фіскальної служби виявили схованку з діамантами.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві.

«Мішечок з прозорими камінцями знаходився в навмисно вирізаному в документах отворі. Відправлення надійшло в Україну з Гонконгу. Отримати коштовності мав наш співвітчизник, мешканець одного з регіонів України», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За даними відомства, непритаманне для документів вкладення митники помітили під час здійснення митного контролю за допомогою рентгенологічного обладнання. За результатами огляду митники нарахували 205 каменів прозорого кольору.

Читайте такожВ Африці знайдено п'ятий за величиною в світі алмаз (фото)

Згідно з експрес-тестом, виявлене каміння – це діаманти. Його вартість, чистоту та якість огранки мають встановити експерти-гемологи.

Виявлене правопорушення кваліфіковано за ознаками, передбаченими ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкції статті передбачають конфіскацію виявлених предметів правопорушення та штраф у розмірі 100% їхньої вартості.

В ГУ ДФС нагадали, шо в березні це вже друга спроба незаконно переслати коштовне каміння через митний кордон України. В першому випадку таке поштове відправлення надійшло зі Сполучених Штатів Америки.