"Меморіал львівських орлят" на Личаківському кладовищі / фото Gryffindor/Wikipedia

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що співробітники спецслужби затримали двох осіб, які підірвали польський військовий «Меморіал львівських орлят» на Личаківському цвинтарі.

Як повідомляє прес-центр СБУ, про це Грицак сказав під час робочої поїздки на Одещину.

Зокрема, за його словами, ключовий акцент кремлівські куратори роблять на інспірування міжетнічних конфліктів та дестабілізації ситуації в окремих областях країни.

Відео дня

«Нещодавно ми викрили організоване угруповання, яке, за вказівкою з РФ, здійснило акти вандалізму щодо об’єктів національно-культурної спадщини національних меншин у різних регіонах України», - зазначив Грицак.

Читайте такожСБУ заблокувала спроби спецслужб РФ "федералізувати" кілька регіонів України – Грицак
У цьому зв'язку сказано, що днями співробітники СБУ затримали двох виконавців підриву польського «Меморіалу Орлят» на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус.

«За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням втікача - екс-президента під кураторством російських спецслужб», - заявив голова СБУ.

За його словами, російські спецслужби не залишають спроб розхитати ситуацію.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 13 березня на Личаківському цвинтарі у Львові, неподалік польського поховання «Меморіал львівських орлят» стався вибух. За попередніми даними поліції, вибухнула граната РГД-5. Внаслідок вибуху утворилася вирва діаметром 20 см, постраждалих не було, споруди меморіалу ушкоджень не зазнали.

1 квітня у деяких ЗМІ та соцмережах було оприлюднено інформацію про те, що вночі поблизу Стрийського автовокзалу у Львові невідомі особи нібито підпалили польський автобус та обклеїли його червоно-чорними листівками.

2 квітня в обласних управліннях поліції та ДСНС спростували інформацію про підпал польського автобуса у Львові.