Невідомі розтрощили табір ромів / НПУ

Біля Тернополя невідомі зі зброєю напали на табір ромів і спалили їхні намети. Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, про стрілянину та побиття на лінію "102" учора близько 22 год повідомила жінка, яка розповіла, що на неї та її знайомих напала група невідомих, орієнтовно 15 чоловік.

Читайте такожПосольство Франції засудило акти насильства проти ромів в Україні

Поліцейські на місці події встановили, що потерпілі – представники ромської національності. Вони жили у наметах за Тернополем, навпроти цукрового заводу, що у смт. Велика Березовиця. У таборі на момент нападу перебувало 7 дорослих та 33 дітей. До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області, на прожиття, стверджують, заробляли збором та здачею металобрухту.

Відео дня

«Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу – це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині», – каже начальник обласного управління поліції Олександр Богомол.

Потерпілі стверджують, що вони на вогнищі готували вечерю, коли забігла група людей з битами, лунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Під час сутички загорілися намети.

Поліція встановлює осіб, причетних до нападу. З місця інциденту вилучили гільзи, ймовірно від пневматичної зброї.

За медичною допомогою після нападу ніхто не звертався.

Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 296 ч. 4 ККУ (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).