Cтискаючи жертву у обіймах, молодики знімали з неї золоті прикраси, витягали з кишень гаманці та ґаджети / flickr.com/деловое сообщество

В Одесі затримали групу молодиків, які підходили до незнайомих іноземців, стискали їх у «дружніх» обіймах, після чого обкрадали жертву.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Четверо молодиків «працювали», в основному, з іноземцями, які перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Відео дня

«Оточивши приголомшену людину та стискаючи її у «дружніх» обіймах, молодики непомітно знімали з неї золоті прикраси, витягали з кишень гаманці, ґаджети та інше цінне майно. Якщо ж «схема» не спрацьовувала і потерпілий приходив до тями, йому погрожували фізичною розправою, вже відкрито відбирали речі і йшли геть», - розповіли у поліції.

Читайте такожНа Одещині 13-річний грабіжник відібрав гаманець у 16-річного підлітка

Наразі правоохоронцями встановлено причетність спільників до скоєння трьох крадіжок та одного грабежу на території Одеси. Серед потерпілих були і українці.

Усі четверо підозрюваних виявилися місцевими жителями віком від 21-го до 28-ми років. На даний час за фактами злочинної діяльності групи відкриті кримінальні провадження за статтями 185 (крадіжка) та 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Організатору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За погодженням з прокуратурою слідчим внесено клопотання про взяття під варту і трьох інших її учасників. На даний момент фігуранти провадження перевіряються на причетність до скоєння інших злочинів.