Голови ради Лабораторії законодавчих ініціатив Світлана Матвієнко / фото УНІАН

У ніч на п'ятницю, 22 лютого, невідомі особи проникли до квартири голови ради Лабораторії законодавчих ініціатив та подруги вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Світлани Матвієнко.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook зазначивши, що цінні речі з квартири не зникли, але непрохані гості розклали їх по квартирі.

Читайте такожБатько Гандзюк заявив, що побоюється за своє життя

Відео дня

"Дивно прокинутися зранку і зрозуміти, що поки ти спала, у тебе були гості. Чемні гості. Які порозкладали твої речі, подіставали всі коробочки доступні і все лишили відкритим - просто, щоб показати, що гостей нічого не цікавить - жодні цінні речі. Це і вироби з дорогоцінних металів (біле золото, платина), з дорогоцінним камінням (діаманти)... І багато іншого. Коштовна техніка теж не зацікавила", - написала Матвієнко.

"Дуже огидне відчуття. І думки в голові - що я робила, які плани здійснювала, на які акції ходила, кого тегала в постах. Дуже не люблю увагу до себе і не вважаю, що варто боятися будь-чого. Але це б я хотіла зафіксувати: юридично і публічно. Чесно не знаю - що це і кому потрібно, не знаю чому, але знаю одне - це дуже неприємно", - додала вона.

Матвієнко також наголосила, що ніколи не мала заборонених речовин, зброї чи інших заборонених предметів, однак не здивується, якщо раптом такі знайдуться згодом у її оселі.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. 12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому у кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко». 10 грудня, за даними СБУ, Левіна було оголошено в міжнародний розшук.

Читайте такожДосудове слідство у справі про вбивство Гандзюк подовжено до 3 липня

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, наразі слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер звинувачується також за ст.258 КК «Теракт», цей злочин підслідний СБУ.

Також 13 лютого на засіданні суду Мангер заявив, що Гандзюк співпрацювала з СБУ, і зокрема, з генералом Данилом Доценком, який, як стверджує підозрюваний, «створив на території області кілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом і здирництвом».

У СБУ назвали абсурдною і наклепницькою заяву Мангера про організацію генералом СБУ Доценком замаху на Гандзюк.